Dit zijn de Masterclasses Loopbaanoriëntatie en -begeleiding: we leren van én met elkaar

De Amsterdam Masterclasses zijn er voor overstapcoaches, decanen, lob-coördinatoren, studieloopbaanbegeleiders en mentoren in het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Vanuit de inhoud en de praktijk ga je aan de slag. Leren van en met elkaar staat centraal, over bijvoorbeeld het inrichten van loopbaanoriëntatie en -begeleiding, aanpak van begeleidingsstijlen, coaching en talentontwikkeling.

Met elkaar willen we de samenwerking tussen de vmbo’s en mbo’s in Amsterdam bevorderen bij het inrichten van loopbaanoriëntatie en -begeleiding. Zo kunnen de leerlingen een vloeiende overstap van het vmbo naar het mbo maken. Daarom organiseert het Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs Amsterdam-Diemen de Masterclasses samen met het mbo en de gemeente.

Impressie van de workshops 2018 - 2019:

Methodiek: Design Thinking

De verschillende modules in de masterclass en slotbijeenkomst volgen de methodiek Design Thinking. Hierbij lopen de deelnemers een procesanalyse door om vanuit een brede analyse van het probleem en mogelijke oplossingen, tot een oplossing te komen. Of om met een creatief idee te komen over loopbaanoriëntatie en -begeleiding en de overstap van voortgezet naar middelbaar beroepsonderwijs.

>> Lees verder en bekijk de slotbijeenkomst van LOB-professionals van 18 juni 2020