Dit zijn de Innovatiegelden

Heeft u een innovatief plan voor het Amsterdamse onderwijs? Een plan dat een aanvulling of verbetering is in het aanbod voor leerlingen of ervoor zorgt dat de kwaliteit in het onderwijs ten behoeve van leerlingen verbetert? Of wilt u een innovatief project dat tijdens de coronacrisis is ontstaan verankeren?

Digitale samenwerking en coaching

Dat de coronacrisis een beroep doet op het innovatievermogen en de flexibiliteit van scholen, blijkt uit de mooie initiatieven die de scholen ontwikkelden op het gebied van digitale samenwerking en coaching. Scholen innoveren in sneltreinvaart op het gebied van digitaal onderwijs op afstand en weten in de meeste gevallen het contact met leerlingen te houden.

Verankeren

Het Samenwerkingsverband vraagt nu specifiek om plannen die het verankeren van innovatieve projecten, ontwikkeld tijdens de coronacrisis in te dienen.
Het Samenwerkingsverband nodigt de scholen ook uit om innovatieve plannen aan te bieden die aansluiten bij de ambities en speerpunten van ons Ondersteuningsplan 2019-2023.

Plan indienen

Scholen kunnen tot de zomer 2021 een plan indienen. Middelen kunnen voor kalenderjaar 2021 en voor het schooljaar 2021-2022 worden aangevraagd.

>> Ga naar de criteria voor de aanvraag van innovatiegelden

Innoveren doe je samen

Van elkaar leren door kennisdeling versterkt samenwerking en leidt tot innovatie. Daarom vraagt het Samenwerkingsverband scholen innovatieplannen gezamenlijk vorm te geven en in te dienen. Het Samenwerkingsverband brengt scholen met ideeën die elkaar kunnen versterken graag met elkaar in contact.

>> Bekijk de toegekende innovatieprojecten 2019
>> Bekijk de toegekende innovatieprojecten 2020

Vragen of meer informatie?

Neemt u contact op met de projectleider innovatiegelden Kirsten Boersbroek