Bekijk onze Activiteiten

-
Wo 31 mei 2023 - Do 1 jun 2023

Mentale gezondheid: van ons allemaal

Leerlingen ervaren af en toe tegenslagen, dat hoort bij het leven. Soms heeft dat invloed op hun motivatie en schoolprestaties. Zij kunnen leren om hun mentale weerbaarheid te vergroten en om productief om te gaan met tegenslag.
-
Do 8 jun 2023

Informatiebijeenkomst verbeteragenda Passend Onderwijs

Welke verbetermaatregelen zijn er in het passend onderwijs? Het Steunpunt Passend Onderwijs organiseert samen met het ministerie van OCW een online informatiebijeenkomst over passend onderwijs. Ook bespreken ze input uit de praktijk.
-
Ma 12 jun 2023

Kenniskring

Voorlichting, inspiratie en netwerk voor alle zorgcoördinatoren, IB’ers en leerlingbegeleiders en andere geïnteresseerden werkzaam op Amsterdamse scholen.
-
Ma 19 jun 2023

Bijeenkomst PO-VO

Bestuurders en ambtenaren van de gemeente in het primair- en voortgezet onderwijs komen bijeen om elkaar te leren kennen, elkaar te informeren over thema’s en aanpak en afspraken te maken voor komend schooljaar om het welzijn van de leerling te vergroten.

Afgelopen activiteiten

-
Wo 9 okt 2019

Van uit zicht naar in zicht: van school naar bovenschoolse voorziening, en terug

Op de bijeenkomst ´Van uit zicht naar in zicht' op woensdag 9 oktober staat de overgang van een leerling van school naar een bovenschoolse voorziening, en weer terug, centraal.
-
Do 17 okt 2019

Kenniskringen

Voor alle zorgcoördinatoren, IB’ers en leerlingbegeleiders werkzaam op Amsterdamse scholen: U kunt kiezen uit verschillende workshops en lezingen over allerlei zaken die de zorgcoördinatoren aangaan.
-
Do 24 okt 2019

Inspiratiebijeenkomst thuiszitters

Overal in het land ontstaan initiatieven voor leerlingen die geen

-
Di 5 nov 2019

Dag voor de Leerlingondersteuning

Goede leerlingondersteuning valt of staat met de mate waarin jij je collega’s en leerlingen in beweging brengt. En niet te vergeten: hoe jij als professional zelf in beweging komt. Het thema van de Dag voor de Leerlingondersteuning is dan ook ‘Wie breng jij in beweging?’