Kenniskring: Hoe krijg ik het team mee?

Als coördinator vang je dagelijks allerlei signalen op. Over wat er speelt in het team, bij de leerlingen én bij de afdelingsleider. Je draait voortdurend aan allerlei knoppen om eraan bij te dragen dat alles binnen de school zo goed mogelijk loopt. Maar wat doe je nou als je signalen oppikt in het team of afgeeft aan het team en er geen beweging op gang komt?

Psycholoog en teamcoach Annemieke Figee biedt deze kenniskring in haar workshop praktische handvatten om meer voor elkaar te krijgen in je team.

Workshop: onderwerpen

  • Hoe ontdek je sneller patronen binnen een team?
  • Op welke manieren kun je kijken naar de dynamiek in jouw team? Welke voordelen levert dit op en hoe zet je die in?  
  • Waar richt je je aandacht op om jouw team in beweging te krijgen?  
  • Hoe maak je van jouw vraagstuk een gezamenlijk vraagstuk, zonder dat je op de stoel van de afdelingsleider gaat zitten?  

Coach

Annemieke Figee coacht teams in de zorg, het onderwijs en in de kinderopvang. Daarnaast geeft ze trainingen aan teamcoaches, leidinggevenden en andere professionals die teams willen leren coachen. Annemieke staat bekend om haar nuchtere, directe en resultaatgerichte aanpak. Samen met Léonie van Rijn schreef ze drie boeken over teams en ontwikkelde ze verschillende tools voor teams, waaronder ‘Het spel der ongeschreven regels’ en het spel ‘Olifant in de kamer’.