LOB: HAVO profielen en sleutelmomenten

Hoe en op welke momenten begeleid je je havo-leerlingen zo goed mogelijk in hun keuzes voor de toekomst? Wat is voor hen de ideale begeleiding bij het invullen van hun loopbaan? Wanneer hebben ze welke ondersteuning nodig?

Onderzoeksbureau Muzus sprak in opdracht van het Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs Amsterdam-Diemen met Amsterdamse havo-leerlingen over hun behoeften en ervaringen op het gebied van loopbaanoriëntatie en -begeleiding. Dit resulteerde in de methodiek ‘LOB HAVO profielen en sleutelmomenten’.

>> Lees verder over profielen en sleutelmomenten

Workshops

In 4 workshops ga je dieper in op de methodiek. Daarbij krijg je handvatten aanreikt die toegepast kunnen worden in de praktijk. De eerste bijeenkomst is een digitale kick-off voor havo en vwo decanen en studentenbegeleiders uit het hoger onderwijs die zich bezig houden met de aansluiting van voortgezet onderwijs naar hoger onderwijs.

>> Meld je aan voor de digitale Kick-off

In de volgende drie workshops voor Amsterdamse havo- en vwo-decanen passen we de sleutelmomenten toe in de praktijk. De workshops duren ongeveer drie uur en vinden één keer in de drie weken plaats. Je gaat aan de slag met eigen casuïstiek op basis van de behoeften van de leerling en deze pas je direct in je eigen loopbaanoriëntatie en -begeleidingswerkzaamheden toe.

Vragen?

Neem daarvoor contact op met Heleen Brandt