Masterclasses: soepele loopbaanoriëntatie en begeleiding door mentoren

Hoe begeleid je als mentor, de leerling het beste van de middelbare school naar een vervolgopleiding?

Na twee succesvolle masterclasses voor decanen, loopbaanoriëntatie en -begeleiding-coördinatoren en overstapcoaches van het mbo, biedt het Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs Amsterdam-Diemen nu een vervolg voor mentoren aan.

Jongeren hebben begeleiding nodig bij de overgang van het voortgezet onderwijs naar vervolgonderwijs. Een goede loopbaancoaching en afstemming tussen het voortgezet onderwijs en het vervolgonderwijs (mbo/hbo/wo) is hierbij essentieel.

Als mentor vervul je vaak een spilfunctie voor de leerling. In deze masterclass bieden we je een theoretisch kader en praktische oplossingen aan om met loopbaanoriëntatie en begeleiding aan de slag te gaan. En om samen met de andere mentoren casuïstiek te bespreken die je opdoet in je klas.

De vier modules en slotbijeenkomst volgen de methodiek Design Thinking. Hierbij lopen de deelnemers een procesanalyse door om vanuit een brede analyse van het probleem en mogelijke oplossingen, tot een oplossing te komen. Of om met een creatief idee te komen over loopbaanoriëntatie en -begeleiding en de overstap van voortgezet naar middelbaar beroepsonderwijs.

  • Doe je aan alle onderdelen van het programma mee? Dan is deelname kosteloos. Daarvoor ontvang je tijdens de slotbijeenkomst ook een certificaat.
  • Wees er snel bij, we hebben plek voor 20 deelnemers.

 

Vragen?

 

Neem contact op met Romana Lenarduzzi

Agenda
op afspraak - januari Intake: individuele online intakegesprekken

Waar ligt jouw grootste uitdaging als het gaat om LOB?

Zo maken we het programma op maat.
   
9 februari van 15.00-17.00 Kennismaken, theorie en kader - Studiekeuze en het belang van loopbaanoriëntatie en begeleiding: kennismaken met elkaar en de methodiek Design Thinking en verkennen van de eindopdracht (prototype)
   
9 maart 15.00-17.00 Kruip in de huid van...- Oefenen met één-op-één loopbaan en oriëntatie-gesprekken met jongeren (acteurs)
   
13 april 15.00-17.00 Ontwikkelen prototype - blik richten op de oplossing
nog te bepalen - juni

Slotbijeenkomst met een pitch (posterpresentatie) van het ontwikkelde prototype aan het jongerenpanel 

En een feestelijke afsluiting, we hopen live!