Slotbijeenkomst loopbaan oriëntatie en begeleiding

Om Amsterdamse vmbo- en mbo-scholen nóg beter met elkaar te laten samenwerken zodat nóg minder Amsterdamse leerlingen keuzes maken waarop ze kunnen uitvallen, gaan we met elkaar in gesprek. Samen met Youngworks organiseert het Samenwerkingsverband deze digitale slotbijeenkomst van loopbaanoriëntatie en begeleiding in Pakhuis de Zwijger.

Hoe bieden we de beste ondersteuning bij de ontwikkeling van de talenten, het kiezen van specifieke vakken en specifieke beroepsrichtingen? Het is tenslotte in ieders belang dat leerlingen keuzes maken die aansluiten op zijn of haar kwaliteiten en interesses.

Evalueren met vakgenoten en leerlingen

Gespreksleider Huub Nelis is oprichter van bureau Youngworks en expert op het gebied van jongerenonderzoek en jongerencommunicatie. Met professionals uit het veld evalueert hij ‘loopbaanoriëntatie en begeleiding’.

Masterclass

Deelnemers aan de ‘Masterclass loopbaanoriëntatie’ delen hun resultaten die ze in deze masterclass ontwikkelde. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs en het mbo geven hun feedback op deze ideeën.

Onderzoek

Sanne Kistemaker is oprichter van service design bureau Muzus. Via context mapping deed ze onderzoek naar de verschillende leerlingprofielen en de sleutelmomenten van loopbaanoriëntatie en begeleiding. Ze presenteert haar onderzoek tijdens deze bijeenkomst.
>> Bekijk vast het overzicht 'Sleutelmomenten van de verschillende loopbaanoriëntatie-profielen van VMBO leerlingen'

Postcorona klas

Marinka Kuijpers is bijzonder hoogleraar ‘Leeromgeving en leerloopbanen in het (v)mbo’ aan de Open Universiteit. Ze bespreekt de gevolgen van de coronacrisis op loopbaanoriëntatie en begeleiding en de toekomst hiervan in de postcorona klas.

Voor wie?

Je houdt je bezig met loopbaanoriëntatie en begeleiding binnen of buiten het Amsterdamse onderwijs. Je bent decaan of mentor in het vmbo. Studieloopbaanbegeleider, overstapcoach, docent of mentor in het mbo. Of je zit in een schoolbestuur, bent schoolleider, beleidsmedewerker of anders actief binnen het onderwijsveld.

Download de presentaties
Agenda

15:00 - 16:30 uur Ronde tafel gesprekken olv Huub Nelis

15:00 - 15:30 uur Masterclasss in the spotlight

15:30 - 16:00 uur Sanne Kistemaker

16:00 - 16:30 uur Marinka Kuijpers