Film over coronacrisis op Amsterdamse middelbare scholen

Wat zijn de ervaringen van leerlingen en docenten met de corona crisisaanpak? In de etnografische film 'We thought it would be fun' staan hun ervaringen centraal.

Lessons Learned

Visueel antropologen Lianne Cremers en Cato Janssen van de Vrije Universiteit Amsterdam doen mee aan het Europees onderzoeksproject HERoS. In dit project ligt de focus op de geleerde lessen en beste praktijken van de COVID-19 crisisaanpak in Europa. Via visueel etnografische actieonderzoek, onderzoeken Cremers en Janssen de crisisaanpak op drie middelbare scholen in Amsterdam.

Leerlingen en leraren vertellen hun eigen verhaal

Leerlingen en leraren spelen een actieve rol in het proces naar de uiteindelijke film. Bijvoorbeeld bij het bepalen van de onderzoeksfocus, de thema's van de interviews, het doen van observaties en het bepalen van de focus van de camera. De antropologen doen een vlogproject op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer en bieden de leerlingen een gezamenlijke kunstworkshop aan op het Lumion en het Spinoza Lyceum. Het resultaat is een kunstexpositie en de film We thought it would be fun.

Expositie

Tijdens de kunstworkshops maakten de leerlingen 20 kunstwerken. De leerlingen exposeerden hun portretten over hun ervaring met de corona crisisaanpak. Hierover schreef het Parool in december 2021 een artikel.  >> Lees het artikel ‘Lijkt alsof we de sociale regels zijn vergeten’

Bekijk de film We thought it would be fun

Meld je aan voor de première van de film op 25 oktober 19.30 op het Spinoza Lyceum.

 

film: we thought it would be fun

Reacties

Lees verder