Tech LOB-lessen beschikbaar voor alle Amsterdamse vmbo leerlingen

Welke rol spelen techniek en technologie in het verduurzamen van de stad? Techcampus Amsterdam werkte in het afgelopen schooljaar 2020-2021, met de hulp van zes vmbo-scholen aan de ontwikkeling en het testen van de Techcarrousel Duurzaam Amsterdam.  

Lessenreeks ‘Duurzaam Amsterdam’

De lessenreeks ‘Duurzaam Amsterdam’ maakt energietransitie tastbaar voor de jongeren. Hoe wordt energie opgewekt? Hoe bouw je duurzaam? Hoe gaat de overstap naar elektrisch vervoer? In de rol van energie-detectives onderzoeken de leerlingen ook thuis het eigen energieverbruik en mogelijkheden voor besparing. De lessenreeks bestaat uit zes lessen op school, een excursie naar een ‘real life’ project in Amsterdam en een praktijkopdracht bij een van de vakopleidingen van het MBO.  
>> Lees verder op de website van de Techcampus Amsterdam

Banen voor de toekomst

Om inzicht te bieden in de banen van de toekomst wil het Techcampus Amsterdam alle Amsterdamse leerlingen laten kennismaken met Techniek en Technologie. Naar verwachting van provincie en bestuur Amsterdam ontstaan er de komende decennia in Noord-Holland jaarlijks 14.000 vacatures die samenhangen met investeringen in duurzaamheid en de energietransitie. Voor het merendeel van deze vacatures zoeken bedrijven technische vakmensen. Naast de verrijkende buitenschoolse ervaring toont dit programma de leerlingen ook het toekomstperspectief in de Techniek.
 
Techcampus Amsterdam breidt haar Loopbaanoriëntatie en begeleidingsaanbod snel verder uit zodat de scholen meer keuze hebben en ze zo meer leerlingen bereiken.

Programmaoverzicht LOB 2021-2022  

1 t/m 19 november 2021 Bèta&Tech Escaperoom
het gehele schooljaar 2021-2022 Techcarrousel Duurzaam Amsterdam
vanaf januari 2022 Techcarrousel Digitalisering
vanaf april 2022 Techcarrousel Zorg en Technologie

Meedoen?

Inschrijven is nu mogelijk via Jacques Neefs.

Reacties

Lees verder