Het Samenwerkingsverband verhuist naar het CEC-Amsterdam

Begin 2018 verhuist het Samenwerkingsverband tegelijk met OSVO naar een nieuwe, inspirerende locatie in Zuidoost. In het hart van dit levendige stadsdeel staat een groot, modern gebouw waar onderwijs, cultuur en werkgelegenheid samenkomen: het Cultureel Educatief Centrum (CEC). We verwachten dat we ons snel thuis zullen voelen op deze plek, want hier werken scholengemeenschappen, educatieve partijen, culturele ondernemers en andere initiatiefnemers samen om onderwijs en arbeidsmarkt beter op elkaar te laten aansluiten. 

Cultureel Educatief Centrum (CEC)
In CEC-Amsterdam vinden jonge mensen nieuwe experimenteer-, stage- en ondernemersmogelijkheden. Ook Orion en het ROC zijn hier gevestigd en binnenkort vinden we hier bovendien een hotspot van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Het atrium en aangrenzende ruimtes bieden plaats aan congressen, borrels, exposities bijeenkomsten en andere culturele en/of maatschappelijke evenementen. In het pand zijn verschillende horecabedrijven gevestigd. Het CEC is uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken: het ligt vlakbij metrostation Ganzenhoef aan de Bijlmerdreef.

Vijftig jaar Bijlmer
Amsterdam Zuidoost, de Bijlmer, bestaat vijftig jaar en heeft zich in die periode ontwikkeld tot een levendige, veelkleurige en veelzijdige leef- en werkomgeving. Vanaf 25 november viert Amsterdam dit jubileum een jaar lang in samenwerking met diverse culturele instellingen, media, scholen en andere partijen. Gedurende dat jaar worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals debatten en lezingen, tentoonstellingen, dans-, theater- en muziekvoorstellingen, sportevenementen en themabijeenkomsten. Het Samenwerkingsverband levert hier graag een bijdrage aan.

Nieuwjaarsreceptie
Op 11 januari organiseert het Samenwerkingsverband een feestelijke nieuwjaarsreceptie op de nieuwe locatie. U ontvangt hiervoor binnenkort een uitnodiging met nadere informatie.

Meer informatie over het CEC-Amsterdam vindt u op de website van het CEC.