Congres over samenwerking onderwijs en jeugdhulp

‘Van Wijk tot Wetenschap’, het kenniscongres voor samenwerking tussen onderwijs jeugdhulp, vindt dit jaar op 23 november in ’s Hertogenbosch plaats. Het thema luidt dit jaar ‘Samen ontwikkelen’. Er is in het onderwijs veel betrouwbare kennis beschikbaar, en voor kinderen en jongeren die hulp nodig hebben weten we in veel gevallen welke hulp effectief is. Maar hoe passen we als samenwerkingspartners deze kennis efficiënt toe? Welke initiatieven tot samenwerking kunnen leerlingen ondersteunen in het kader van passend onderwijs?

Duo’s van deskundigen
Tijdens het congres presenteren duo's van deskundigen hun samenwerkingsinitiatieven tussen jeugdpsychiatrie, jeugdgezondheidszorg, jeugdhulp, gemeenten en jeugdregio’s, jeugdbescherming, onderwijs en huisartsenzorg. Bijvoorbeeld een huisarts en een wijkteammedewerker, een psycholoog en een intern begeleider, een beleidsmedewerker van een gemeente en een psychiater. Daarnaast presenteren wetenschappers hun onderzoeksresultaten, die kunnen bijdragen aan effectieve jeugdhulp.

Workshops
U kunt in drie rondes workshops volgen. Een van de workshops wordt verzorgd door Joy Bijleveld van het Samenwerkingsverband VO Amsterdam-Diemen en Inez Berends van PI Research. ‘Passend Plaatsen vanuit het Voortgezet Onderwijs in het Voortgezet (Speciaal) Onderwijs’ gaat over toepassing van de methode Passend Plaatsen. Dit is een overwegingkader voor transparant en onderbouwd toewijzen van onderwijsondersteuning waarbij onderwijsbehoefte van de leerling en de ondersteuningsbehoefte van de docenten en ouders centraal staan.

De organisatoren van dit congres zijn het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie.

Bekijk alle workshopbeschrijvingen
Tot 15 juli geldt een vroegboekkorting. U kunt zich hier aanmelden.

14 juli 2017