Speciale vakschool in Zuidoost biedt opleiding vmbo en mbo 1 en 2

Altra College Noord en Zuidoost gaan vanaf september gefaseerd samen verder als één vakschool in Amsterdam Zuidoost. In deze nieuwe vorm biedt de school leerlingen in het speciaal onderwijs meer keuzemogelijkheden, dus betere kansen.

Goede aansluiting
Altra College is een school voor voortgezet speciaal onderwijs, van vmbo tot vwo. Om de leerlingen een zo goed mogelijke start geven en heeft de school veel geïnvesteerd in de kwaliteit van het onderwijs. Dankzij de kleine klassen, persoonlijke aandacht en extra ondersteuning van jeugdzorg en ggz, halen de leerlingen het beste uit zichzelf. En met succes, want de leerlingen halen steeds meer diploma’s en vinden goede aansluiting bij vervolgonderwijs of arbeidsmarkt.

Te grote stap verkleinen
De overgang van vmbo naar mbo bleek echter vaak een te grote stap voor deze leerlingen. Daarom heeft Altra College in samenwerking met mbo-opleidingen, vakscholen opgericht in Amsterdam en Zaanstreek. Daar kunnen leerlingen een startkwalificatie op mbo-2 niveau halen of een arbeidsgerichte opleiding volgen.

Meer keuzemogelijkheden
Vanaf begin 2018 gaan de twee Amsterdamse vakscholen samen verder als één school. Door Altra College Noord en Zuidoost samen te voegen, kan de school vakonderwijs op niveau bieden in vier richtingen. Aan het begin van volgend schooljaar, in september 2017, zal Altra College gefaseerd het pand aan de Purmerweg 116 verlaten. Het mooie gebouw aan Kortvoort 60 is uitgebreid en heeft genoeg ruimte en prachtige faciliteiten om de leerlingen te bieden. Daar zijn leerlingen uit heel Amsterdam welkom voor goed vakonderwijs en extra begeleiding.

Amsterdamse leerlingen voor het speciaal onderwijs met mavo-, havo- of vwo-niveau kunnen als vanouds terecht bij Altra College Centrum en Altra College Bleichrodt.

Adres
Altra College Zuidoost
Kortvoort 60
1104 NB, Amsterdam

​14 juli 2017