Excellente scholen in Amsterdam

Op 23 januari zijn in Amsterdam zes scholen uitgeroepen tot excellente school. Basisschool Samenspel in Zuidoost is de eerste reguliere basisschool die dat predicaat kreeg. In eerdere jaren kregen vooral scholen voor speciaal onderwijs de titel. De andere vijf uitblinkende scholen zijn: de Professor Burgerschool in Nieuw-West (SO), de Gerhardschool in Oost (SO), het Orion College Noord (VSO), en de Praktijkcolleges De Dreef in Zuidoost en Het Plein in Nieuw-West. Daarmee is het totaal aantal excellente scholen in Amsterdam op 15 gekomen.

Landelijke uitblinkers
Landelijk kregen 54 nieuwe afdelingen/scholen uit het primair, voortgezet en speciaal onderwijs het predicaat ‘excellente school’. In alleen het VO waren dat 25 scholen/afdelingen: 12 afdelingen in het vmbo, 6 in het praktijkonderwijs, 4 in de havo en 3 in het vwo. Het totaal aantal excellente scholen staat nu op 184 (waaronder 93 VO-afdelingen), dat is een record. 

Meer informatie
Scholen kunnen sinds 2012 excellent worden. Het predicaat is drie jaar geldig. Op excellentescholen.nl is te zien welke scholen het predicaat 'excellent 'hebben.

27 maart 2017