Kom naar

De Week van de Overstap

Een belangrijke stap in het leven van een kind is de overstap van de basisschool naar de middelbare school. Van 28 oktober tot en met 2 november organiseert ELK de eerste Amsterdamse Week van de Overstap. Om kinderen en ouders goed te helpen kiezen, om leerkrachten te ondersteunen bij het geven van een goed advies, en nog veel meer.

Tijdens de Week van de Overstap zijn er verschillende evenementen, voor iedereen die met overstappen te maken heeft. Leerkrachten groep 7 en 8 en intern begeleiders van alle Amsterdamse basisscholen gaan naar de Voorlichtingsbijeenkomsten door de hele stad. Iedereen die werkt in het Amsterdamse primair en voortgezet onderwijs is welkom op het Centrale PO/VO-event. En ouders en kinderen in groep 8 bezoeken de Amsterdamse scholenArenA. Meer informatie leest u hieronder.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voor leerkrachten groep 7 en 8 en intern begeleiders

Tijdens de Voorlichtingsbijeenkomsten vergaart u als leerkracht of intern begeleider praktische kennis over goed overstappen van leerlingen van groep 8 naar het voortgezet onderwijs.

U kunt een keuze maken uit presentaties en workshops voor zowel nieuwe als ervaren leerkrachten en intern begeleiders. De bijeenkomsten vinden plaats op een school in elke windstreek.

>> U kunt u nu aanmelden

PO-VO Event: ontmoeten en verbinden in de Johan Cruijff Arena

Voor professionals in primair en voortgezet onderwijs

Het Amsterdamse primair en voortgezet onderwijs komt op vrijdag 1 november vanaf 12.45 uur samen in de Johan Cruijff Arena: leraren en intern begeleiders, zorgcoördinatoren en schoolleiders, brugklascoördinatoren en bestuurders.

Tijdens dit evenement (programma) leren we elkaar beter kennen, krijgen we zicht op elkaars aanbod, delen we kennis en brengen we samenwerkingen op gang. Het event is van 13.00 uur (12.45 uur inloop) tot 15.30 uur, we zien u graag daar!

>> Ja, ik kom naar het PO-VO event

Amsterdamse scholenArenA: Op zoek naar je nieuwe middelbare school

Alléén voor leerlingen uit groep 8! (nou ja, en je ouders...)

Ben je al aan het nadenken over naar welke middelbare school je volgend jaar gaat? Kom dan op 1 en 2 november naar de eerste Amsterdamse scholenArenA in de Johan Cruijff Arena, speciaal voor leerlingen in groep 8.

Op de Amsterdamse scholenArenA vind je stands van alle Amsterdamse middelbare scholen: zo verken je welke school je aanspreekt en bij je past, en krijg je antwoord van docenten en leerlingen op jouw vragen. Je komt ook meer te weten over de overstap naar de middelbare school en bijvoorbeeld over extra ondersteuning of speciaal onderwijs. O, en er is ook tijd om de Johan Cruijff Arena beter te bekijken...

De Amsterdamse scholenArenA is dé plek om je te oriënteren op je middelbare schooltijd. Geef je vanaf woensdag 18 september op!

>> Ja, ik kom naar de Amsterdamse scholenArenA