Overstapdashboard

  Wat is het overstapdashboard?

  Alle vmbo-scholen, mbo-instellingen en leerplichtambtenaren gebruiken het Overstapdashboard. Dit doen zij om leerlingen die een overstap naar het mbo maken te monitoren. Zo kunnen we leerlingen die het risico lopen om uit te vallen tijdens het overstapproces, snel signaleren en ondersteunen.

  Hoe werkt het Overstapdashboard?

  Scholen in het voortgezet onderwijs registreren leerlingen die mogelijk overstappen naar het mbo in het Overstapdashboard. Dit doen scholen aan het begin van het schooljaar. 

  Meldt een leerling zich aan bij een mbo binnen Doorstroompunt regio 21*?  Dan is dit tot aan de definitieve plaatsing zichtbaar in het Overstapdashboard. De school in het voortgezet onderwijs en de mbo-instelling volgt zo de voortgang van de leerling in het overstapproces. Voor leerlingen die naar een mbo-school buiten de regio gaan of leerlingen die op het voortgezet onderwijs blijven, verandert de decaan handmatig de status van de leerling naar 'Vervolgkeuze VO'.

  Bekijk de gehele overstapprocedure in de handreiking Overstapdashboard voor de overstap vo-mbo overstapprocedure.

  *Onder Doorstroompunt regio 21 vallen de (scholen in de) gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Edam/Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland, Zaanstad.

  Ondersteuning bij het gebruik van het Overstapdashboard

  De volgende instructiefilmpjes lichten het gebruik van het Overstapdashboard toe:

  Vragen over het werken met het overstapdashboard?