Dit is Loopbaanoriëntatie en -begeleiding

De toekomst is een hot topic in gesprekken met jongeren. En dat is niet zo gek, want in Nederland maken jongeren al op jonge leeftijd belangrijke keuzes over leren en werken in hun toekomst. Om jongeren goed te helpen bij het maken van die keuzes, is binnen het onderwijs flink geïnvesteerd in loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB).

Het Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs werkt in de kerngroep loopbaanoriëntatie en -begeleiding aan het versterken van LOB in Amsterdam. Samen met het voortgezet onderwijs en het mbo verzamelt het Samenwerkingsverband de waardevolle informatie over LOB. Deze informatie verdelen we in vier thema’s.

Onderzoek

De literatuurstudie 'Effectiviteit van LOB-interventies' onderstreept de toegevoegde waarde van LOB voor verschillende doelgroepen, zoals jongeren met een migratieachtergrond, of laagopgeleide ouders. >> Ga naar het onderzoek Effectiviteit van LOB-interventies

Visie op loopbaanoriëntatie en -begeleiding

Waar gaat loopbaanoriëntatie volgens ons over? >> Lees verder over onze visie voor het Amsterdamse voortgezet onderwijs

Leren over loopbaanoriëntatie en -begeleiding

Wat komt er bij loopbaanoriëntatie en -begeleiding kijken? Wat leren we van en met elkaar?  Welke hulpmiddelen zijn daarvoor ontwikkeld?
>> Meer lezen

Netwerk rond loopbaanoriëntatie en -begeleiding

Welke verschillende netwerken zijn in Amsterdam actief rond loopbaanoriëntatie en -begeleiding? Wie kun je waar vinden?
>> Meer lezen

Loopbaanoriëntatie en -begeleiding organiseren op school

Wat komt er kijken bij het organiseren van de loopbaanoriëntatie en -begeleiding op school? Welke afspraken maakten we in de regio? 
>> Meer lezen