Nu, in ons Netwerk

Uitgelichte artikelen

Interview

Jonge Mantelzorgers in Amsterdam

Jip Jansma werkt voor haar tweede schooljaar als zorgcoördinator op het Montessori Lyceum Amsterdam. Tijdens een zorgcoördinatorenbijeenkomst werd ze geraakt door de lezing over jonge mantelzorgers van Tessa Rademakers, jonge-mantelzorgspecialist bij Markant. Tessa en Jip delen hun ervaring.

Praktijkvoorbeeld

Het succes van de Viproom op het Damstede

Met een trajectvoorziening biedt het Damstede kleinschalige ondersteuning in school. Op 12 september 2023 opent zorgcoördinator Yamina El Kouazi deze viproom officieel en feestelijk met het docententeam. Al voor de vakantie, op 1 juni, was de bemensing van de viproom rond en maakten de eerste leerlingen er gebruik van onder begeleiding van twee viproomcoaches.

Uitgelichte activiteiten

14 november, 28 november, 12 december, 12 maart, 26 maart en 9 april

Actief Executief voor gevorderden

Deze module maakt onderdeel uit van een reeks. Tijdens deze bijeenkomsten staan gesprekstechnieken, creativiteit en het leren toepassen van geschikte spelvormen in de begeleiding van leerlingen met zwakke executieve functies centraal.
6 november, 7 november, 8 november, 9 november, 10 november en 20 maart

TisNETwerk event

Samen maken we de beweging naar inclusiever onderwijs. Om leerlingen de juiste ondersteuning te bieden, vind je tijdens "De week van..." alle expertise over een thema bij elkaar. Verzamel in de workshopssessie de kennis waar jij in de klas mee verder kan. Ontmoet collega's uit de stad en leer van en met elkaar.